Dag saaie muur!
22
apr

Dag saaie muur!

Muren blijven (meestal) jaar in jaar uit in dezelfde kleur of patroon. En dat is eigenlijk best een beetje gek, want we verschuiven stoelen, banken, krijgen nieuwe kussens, kopen nieuwe accessoires en de beeldbuis van weleer is vervangen door een platte variant. Waarom veranderen we wel regelmatig ons interieur, maar waarom verandert eigenlijk de ruimte zelf nauwelijks van gedaante? Dag saaie muur!

Nu kiezen we vaak voor een witte muur, maar dat kan creatiever en anders. Personaliseer en kleur je witte muur. Muren verven: de één vindt het een hels karwei, terwijl de ander er z’n hand er niet voor omdraait. Hoe dan ook, op z’n tijd is een nieuwe kleur of ander motief wél zo leuk.

In mijn interieurontwerpen speel ik met de vormgeving van de muren in huis. De juiste kleur of dessin op de juiste muur, maar ook een met zorg gekozen wittint, kan de mooiste keuze zijn. Lichtinval, de vorm, het formaat en de functie van de kamer zijn mede bepalend voor het beste resultaat.
Behang is weer helemaal terug van weggeweest. De keuze is enorm; zoals behang met motief, 3D-effect, reliëf of velours in de meest uiteenlopende designs. Ook (naadloos) fotobehang of het gebruik van decoratieve akoestische panelen is verrassend mooi.
Hoogste tijd dus om ermee aan de slag te gaan. Het is tijd voor wat meer leven aan de wand!